همه چیز درباره گوگل سرچ کنسول
نوشته شده توسط : زهرا ریحانی

چگونه از بازدید صفحات وب‌سایت خود آگاهی داشته باشیم؟ از کجا متوجه شویم که صفحات ما توسط ربات‌های گوگل ایندکس شده اند؟ کدام مقالات وب‌سایت ما بازدید بیشتری داشته و برای مخاطبانمان جذاب‌تر بوده اند؟ مخاطبان وب‌سایت ما با تلفن همراه سایت ما را مشاهده کرده اند یا با لپ تاپ؟

پاسخ تمامی سوالات بالا یک کلمه است؛ گوگل سرچ کنسول. گوگل سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است و به وسیله آن صاحبان وب‌سایت و متخصصان سئو می‌توانند اطلاعات بسیار سودمندی را درباره‌ی وب‌سایت خود بدست آورند.

این ابزار در گذشته با عنوان Google Webmaster Tools شناخته می‌شد اما از آنجا که این‌ روزها تنها وبمسترها نیستند که از این ابزار استفاده می‌کنند نام آن به google seach console تغییر کرد. گوگل سرچ کنسول این روزها به یک ابزار حیاتی برای تمامی صاحبان وب‌سایت‌ها تبدیل شده است و توجه به آمار و ارقام‌های آن امری بسیار ضروری است. در این مقاله به معرفی گوگل سرچ کنسول و آشنایی با برخی از بخش‌های آن می‌پردازیم و همچنین نحوه استفاده از آن برای وب‌سایت خود را نیز آموزش می‌دهیم. اگر صاحب هرنوع کسب‌وکاری هستید که یک وب‌سایت دارد، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول یک ابزار ارائه شده توسط گوگل است که وضعیت وب‌سایت‌ها را در موتورهای جست‌وجو بررسی می‌کند. این ابزار رایگان بوده و در اختیار تمامی صاحبان وب‌سایت قرار دارد و اطلاعات مفیدی نظیر بازدیدهای سایت از گوگل، کلید واژه‌های جست‌وجو شده،‌ لینک‌ها و بک‌ لینک‌ها، صفحات ایندکس شده، دسترسی ربات‌ّهای گوگل به وب‌سایت‌ شما و صدها اطلاعات آماری مفید دیگری را در اختیار شما می‌گذارد.
اگر شما هم به دنبال افزایش رتبه سایت خود و بهینه سازی آن برای موتور‌های جست‌وجو هستید، Google search console کمک بسیار زیادی در این زمینه به شما خواهد کرد. از آنجایی که این ابزار، اطلاعات به روزی را در اختیار ما قرار می‌دهد، به کمک آن می‌توان از میزان عملکرد سایت خود باخبر شویم.

 


چرا استفاده از گوگل سرچ کنسول مهم است؟

گوگل سرچ کنسول یک ابزار رایگان و به روز است و شما با استفاده از آن می‌توانید به راحتی عملکرد وب‌سایت خود را ردیابی کنید. با استفاده از گوگل سرچ کنسول شما متوجه ضعف وب‌سایت خود خواهید شد و متوجه شوید که کدام بخش از وب‌سایت شما نیاز به کار دارد؛ اما گذشته از تمام این‌ها یکی از علت‌های مهم استفاده از گوگل سرچ کنسول این است که در صورت مواجهه با خطا به شما هشدار می‌دهد و از این رو شما به سرعت می‌توانید خطای به وجود آمده را رفع کنید.

 

آشنایی با بخش‌های مهم گوگل سرچ کنسول

بخش overview

اولین قسمت گوگل سرچ کنسول منو overview است که اطلاعات کلی در باره تعداد بازدید کنندگان ول‌سایت را به ما میدهد.

بخش performance

می‌توان گفت که این بخش، مهم ترین بخش گوگل سرچ کنسول است و شما می‌توانید اطلاعات وب‌سایت خود را به صورت جزئی‌تر ببینید. در این بخش می‌توانید تعداد کلیک‌های دریافتی، ایمپرشن‌ها، میانگین نرخ کلیک (CTR)و میانگین رتبه سایت در موتور جست‌وجو را به طور روزانه ببینید.
از ویژگی‌های منحصر به فرد این قسمت این است که شما می‌توانید با اعمال فیلترهای مختلف، نتایج جزئی‌تری را نیز ببینید. یکی از کاربردی‌ترین فیلترها، فیلتر بر اساس کلمات کلیدی است. شما در این قسمت می‌توانید ببینید که هرکدام از کلمات کلیدی شما چه تعداد کلیک دریافت کرده اند.
همچین در قسمت DEVICES میتوانید ببیند که کاربران شما با چه دستگاهی وارد وب‌سایت شما شده اند. از این رو می‌توانید با توجه به بالا بودن تعداد کاربران تلفن هوشمند، سایت خود را برای این بازدید کنندگان بهینه کنید.

بخش URL inspection

در این قسمت می‌توانید آدرس صفحه مورد نظرتان را وارد کرده اطلاعات دقیق مربوط به آن صفحه را دریافت کنید. اطلاعاتی همچون اینکه آیا آن صفحه ایندکس شده است یا خیر، در سایت مپ تعریف شده است و در دسترس ربات‌های گوگل است یا خیر؟

بخش Index

این قسمت از دو بخش coverage و sitemap تشکیل شده است که در ادامه هر کدام را به مختصر توضیح می‌دهیم:

Coverage

در این قسمت شما می‌توانید ببینید که گوگل چه صفحاتی از وب‌سایت شما را ایندکس کرده است. این چهار نوع اطلاعات به ما می‌دهد:
صفحاتی که ایندکس شده اند
صفحاتی که در هنگام ایندکس با خطا مواجه شده اند
صفحات دارای هشدار
صفحات ایندکس نشده

Sitemap

سایت مپ یک فایل xml است که به خزنده‌های گوگل کمک می‌کند صفحات وب‌سایت ما را بهتر کاوش کنند. این فایل حاوی اطلاعات تمامی صفحات وب‌سایت ما است. در این بخش می‌توانید صفحاتی را که در نقشه سایت دچار خطا هستند را پیدا کنید.

 

گوگل سرچ کنسول بخش‌های متفاوت زیادی دارد که ما در اینجا تنها به بخشی از آنها اشاره کردیم. برای آشنایی با دیگر بخش‌های آن اینجا کلیک کنید.


اگرچه ثبت وب‌سایت در google search console اجباری نیست و در صورتی که وب‌سایت خود را ثبت نکرده باشید هم صفحات آن ایندکس می‌شوند، اما استفاده از این ابزار قدرتمند دید بهتری در رابطه با وب‌سایت به شما می‌دهد و با کمک آن می‌توانید سئو سایتتان را ارتقا دهید و به نتایج اولیه جست‌وجوی گوگل راه پیدا کنید.





:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 آبان 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: